Glommen Mjøsen Skog er i gang - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Glommen Mjøsen Skog er i gang

Fusjonen mellom Glommen Skog SA og Mjøsen Skog SA er i gang og nytt navn er nå vedtatt. Det nye selskapet blir hetende Glommen Mjøsen Skog.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

‐ Glommen Mjøsen Skog som navn representerer en tilhørighet som vi mener er verdifull hos andelseierne, sier styreleder Terje Uggen via en pressemelding fra det nye selskapet.

Til sammen eies Glommen Mjøsen Skog av 7300 skogeiere og har en tømmeromsetning på 3,3 millioner kubikkmeter tømmer. De tilsvarer nær 30 prosent av den totale tømmeromsetningen i Norge. I forrige uke ble første styremøte med representanter fra både øst og vest avholdt under ledelse av styreleder Terje Uggen.

‐ Glommen Mjøsen Skog har vært arbeidsnavnet gjennom fusjonsforhandlingene. Glommen Mjøsen Skog representerer hver for seg en stolt historikk og har skapt solide resultater til glede for sine andelseiere. Det skal vi fortsette med sammen, nå som Glommen Mjøsen Skog, sier Uggen.

Godkjent av Konkurransetilsynet

Administrerende direktør i Glommen Mjøsen Skog, Gudmund Nordtun.

I sommer godkjente Konkurransetilsynet en fusjon mellom Mjøsen Skog SA og Glommen Skog SA, og arbeidet med selve sammenslåingen er nå i gang. Ny organisasjon ble satt 1. september, med ny ledergruppe. Administrerende direktør er Gudmund Nordtun.

‐ Glommen Mjøsen Skogs hovedoppgave skal være å tilby høyest mulig tømmerpris, gi full avsetning på skogeierens tømmer og tilby tømmer- og skogtjenester av høy kvalitet og presisjon, sier adm.dir. Gudmund Nordtun.

Ny ledergruppe på plass

Fra 1. september får det nye selskapet også en ny ledergruppe (se faktaboks).

– Merk samtidig at fram til 1. januar 2020 skjer all handel fortsatt med henholdsvis Glommen Skog og Mjøsen Skog. Det vil for eksempel si at tømmerkontrakter som inngås nå og ut året, inngås med enten Glommen Skog eller Mjøsen Skog, presiserer Nordtun.

Skogavdelingen inndeles i nye regioner, men skogbrukslederne har fortsatt ansvar for sine «gamle» områder.

‐ Det vil si at du som skogeier fortsatt tar kontakt med og forholder deg til den samme skogbruksleder som før, understreker Nordtun.

Ny profil, logo, og helt ny hjemmeside vil komme på plass i løpet av høsten.