Viktig avtale for Moelven Pellets - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Viktig avtale for Moelven Pellets

Moelven og det svenske skogkonsernet SCA har inngått avtale om levering av pellets fra Moelvens nye pelletsfabrikk på Sokna.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Fabrikken settes i drift til høsten, og den nye avtalen er viktig for nysatsingen.

Det svenske konsernet SCA har sikret seg en langsiktig, og eksklusiv, leveranseavtale for hele produksjonsvolumet (80.000 tonn pr år) fra fabrikken til Moelven Pellets på Sokna.

‐  Dette er en massiv avtale for nystartede Moelven Pellets, og vi er stolte av å bli leverandør til en så erfaren aktør innen fornybar energi som SCA. Denne avtalen er et bevis på at vår energieffektive og innovative satsning i pelletsmarkedet kom til rett tid, sier direktør i Moelven Pellets AS, Lars Storslett i en pressemelding fra Moelven.

SCA vokser innen fornybar energi, og har et økende behov for blant annet trepellets.

‐  Jeg ser fram til å samarbeide med Moelven, og er glad for at vi har fått tillit til å viderebringe dette store volumet av kvalitetspellets ut til markedet, sier Stefan Rönnqvist, SCAs chef bioenergi, og fortsetter:

‐  I omstillingen mot et mer bærekraftig samfunn, ser vi et økende behov for biobrensel. Det gjelder alle sektorer, men spesielt innenfor transport. SCA og Moelven kan sammen bidra til en mer positiv utvikling for fornybar energi, sier Rönnqvist.

Nye arbeidsplasser

Når den nye fabrikken på Sokna utenfor Hønefoss er ferdig vil pelletsproduksjonen i Norge fordobles.

Moelven har tidligere uttalt at fabrikken vil gi 8-10 nye arbeidsplasser, og investeringen har en totalramme på 270 millioner kroner. Det unike med fabrikken er at det er den første pelletsfabrikken i Norge som er energimessig fullintegrert i et sagbruk. En stor del av den totale investeringen er et helt nytt bioenergianlegg som både forsyner sagbruket og pelletsfabrikken med energi. Det betyr at energien som ellers ville gått til spille fra sagbruket brukes i produksjonen av hvit pellets. Beregninger viser at man med dette grepet vil redusere energibruken i pelletsproduksjonen med opptil 37 prosent.